Gaven som varer

Målet vårt er å finansiere opprettelsen av flere naturreservater i Skottland gjennom salget av engasjerende gaver.

Vi er nå inne i vårt tiende år, og mener vi er godt på vei til å nå dette målet. Vi vet ikke om noe annet gavefirma som har like god og jevnlig kontakt med kundene.

Vi er utrolig stolte av målet vårt, og det er kundene våre også.  Titusener av lairds, lords og ladies har besøkt naturreservateene våre og styrket båndene sine til Skottland.

piece-of-scotland-norwegian


Opprinnelsen

Highland Titles ble grunnlagt i 2006 av dr. Peter Bevis, medlem av Zoological Society i London, og hans datter Laura. De begynte med å selge jordstykker på familiens eiendom for å finansiere treplanting. Målet var å gjenopprette landskap som hadde blitt ødelagt av århundrer med jordbruk og kommersiell skogdrift.

Ideen viste seg å være populær, og snart kunne firmaet kjøpe en større eiendom og utvide prosjektet. I dag eier og forvalter Highland Titles to naturreservater i det vakre skotske høylandet, og vi er svært takknemlige overfor de tusener av støttespillere som gjorde dette mulig.


Naturlige fremskritt

naturalprogress

Highland Titles Nature Reserve i Glencoe Wood ble kjøpt i 2007. Det bestod av 250 acres som lenge var blitt brukt i kommersiell skogdrift og jordbruk. Dette ble fokus for et ambisiøst langsiktig prosjekt for å forvandle eiendommen til et naturreservat.

Hovedmålene for eiendommen var:

  • Å bidra til å bevare og fremme vern av plante- og dyrelivet i West Highland-området
  • Å gi noe tilbake til lokalsamfunnet
  • Å skape et opplæringstilbud for lokale skoler og organisasjoner

I 2014 kjøpte vi en ny eiendom 16 km vest for Invergarry, kalt Mountain View. Som i så mye av høylandet hadde dette 200 acre store området blitt brukt til kommersielt skogbruk og var plantet med hovedsakelig ikke hjemmehørende sitkagran. På sikt håper vi å kunne skape flere tilfluktssteder for dyrelivet på dette området. Kort tid etter kjøpet i 2014 opprettet vi området Bumblebee Haven, med gjerder som holder hjortene unna, og i samarbeid med Bumblebee Trust og Trees for Life håper vi å kunne berike det med en rekke blomstrende planter og trær. Samtidig som vi arbeider for å få fjernet ikke hjemmehørende trær som gir det lokale dyrelivet lite mat eller ly, har vi beplantet flere områder med mer egnede habitater. Vi arbeider også med å plante markblomster som gir nektar og pollen for biene som holder til her.

I 2015 ga vi 10 acre til Wildcat Haven, som arbeider for å hindre at den skotske villkatten dør ut.

 

UTFORSK RESERVENE   KJØP JORDSTYKKE


pack

Kjære lords, ladies og lairds

Som dere kanskje vet, har skotske landeiere lenge blitt kalt “lairds”.  Derfor virket det naturlig for oss å tiltale kundene våre med dette da vi startet prosjektet for ti år siden. Dere vet kanskje også at laird er et skotsk ord som tilsvarer det engelske “lord”, og at den kvinnelige varianten av begge er “lady”.

I tillegg til den flotte gavepakken vår får kundene våre personlige rettigheter til et suvenirjordstykke i Skottland. Selv om dette er en flott gave i seg selv, har det å bli titulert som “laird”, “lord” eller “lady” definitivt sin sjarm.

Denne “tittelen” er i hvert fall noe av grunnen til at media har fattet interesse, og Highland Titles har vært omtalt i medier over hele verden.


Conservation Graphic

Vern

Highland Titles Charitable Trust for Scotland

I 2014 ble eierskapet av Highland Titles Limited overført til The Highland Titles Charitable Trust for Scotland, en veldedig organisasjon registrert i Guernsey, nummer CH444. Denne stiftelsen skal for all fremtid sikre at områdene vi eier – over 400 acres – kun kan brukes til verneformål. På sikt ønsker vi å ha et nettverk av naturreservater over hele det skotske høylandet.

Vi gir også pengebidrag til ulike organisasjoner og lokale klubber i høylandet. Vi mener at det er fellesskapsfølelsen som bringer folk til Highland Titles, og at det er ved å gi noe tilbake til gruppene som støtter oss og de lokale områdene våre at vi kan fortsette arbeidet vårt.

Present

Ditt stykke Skottland

En av fordelene ved å bli et av de over 100 000 medlemmene i Highland Titles-fellesskapet er muligheten til å glede deg over eiendommen din både på avstand og nært hold. Som laird av Glencoe og/eller Lochaber kan du følge med på og glede deg over eiendommen din, enten du besøker jordstykket ditt i virkeligheten eller avlegger et “virtuelt” besøk. Du får også muligheten til å delta i viktige avstemninger knyttet til forvaltningen av eiendommen, og kan navngi, dedisere og gi jordstykker videre, og mye mer. Ved å bli en del av fellesskapet kan du engasjere deg på en rekke ulike måter og slik virkelig glede deg over landeieropplevelsen. Fellesskapet vårt bryr seg om Skottland, og vi er stolte over å ha gitt dem muligheten til å få kontakt med sine røtter og være en del av landets fremtid.

Vi inviterer deg til å begynne med å registrere jordstykket ditt. Det åpner døren til Highland Titles’ verden og viser deg alle fordelene som følger med å være ikke bare laird, lord eller lady, men også en del av et fremtidsrettet og aktuelt verneprosjekt.

Map

Målet vårt

Kort sagt ønsker vi å fortsette med det vi gjør i dag: Gjøre en verneinnsats i Skottland, én kvadratfot om gangen.